Gå videre til innhold
Galleri F 15 gjenåpner Kjell Varvins soloutstilling

Pressemelding -

Galleri F 15 gjenåpner Kjell Varvins soloutstilling

Velkommen til del II av utstillingen Intermediary Stages of A Never-Ending Process

23.10.2021 – 23.01.2022

I løpet av det siste halvannet året har Galleri F 15 blitt rammet av koronarestriksjoner gjentatte ganger. Dette har gått utover utstillingsprogrammet vårt. Bare fire dager etter at Kjell Varvins utstilling Intermediary Stages of a Never-Ending Process åpnet, måtte den stenge som følge av restriksjonene. Med dette som bakteppe inviterer vi til del II av utstillingen.

Det er selvsagt trist at mange ikke fikk sett denne utstillingen, for som med alle andre utstillinger lå det mye arbeid bak. Samtidig, når Galleri F 15 nå åpner dørene for del to av Intermediary Stages of a Never-Ending Process, så er det på mange måter et heldig utfall av uheldige omstendigheter – som også reflekterer Varvins praksis, sier kurator Monica Holmen.

UNIKT I NORSK KORONAKONTEKST
«Rommet er det mysterium jeg forholder meg til» sier Varvin, og derfor er konseptet det samme som sist: Salene i Galleri F 15 er ikke tomme når Varvin inntar dem. Malte flater og et knippe kuraterte arbeider er allerede på plass før Varvin spiller videre i rommet og skaper verk direkte på vegg og i rommene. I tråd med Varvins praksis vil resultatet bli et annet enn sist, uten at poenget er å gjøre det bedre. Snarere handler det om å bringe andre forslag til bords, og åpne for nye stadier i den uendelige prosessen.

Det var viktig for oss på Galleri F 15 å skjerme kunstnerne mest mulig fra unntakssituasjonen vi alle har vært igjennom, sier Maria Havstam, leder for kunstfaglig avdeling på Galleri F 15. Å gjenåpne utstillingen er unikt i norsk kontekst, men passer også svært godt til Varvins kunstnerskap. Med Varvins lekenhet og sans for endring gir del II våre besøkende en anledning til å utforske kunsterskapet hans i endring.

OM KUNSTNEREN
Kjell Varvin (f. 1939) har hatt en rekke utstillinger i inn- og utland, deriblant ved Kunstnerforbundet, LYNX, Kunsthall Oslo, Nordnorsk Kunstmuseum, Momentum, Tegnebiennalen, Akershus Kunstsenter, Kunstnernes Hus, Tegnerforbundet. Varvin er representert i en rekke kunstsamlinger, og blant annet innkjøpt av Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

OM KURATOREN
Monica Holmen (f. 1982) er frilans kurator samt fast kurator ved Nitja senter for samtidskunst og koordinator ved Nitja senter for samtidskunst.

PRESSEVISNING
Påmelding til pressevisning torsdag 21. oktober 2021 kl.14 sendes til so@gallerif15.no.
Ta kontakt for individuell visning.

Related links

Kategorier


Galleri F 15 (etablert 1966) og Momentumbiennalen (etablert 1998) er to av Norges mest prestisjetunge visningssteder for norsk og nordisk samtidskunst.

GALLERI F 15
kontakt@gallerif15.no
| tlf: 69 27 10 33

POSTADRESSE
Galleri F 15
Postboks 1033 Jeløy, N-1510
Moss

Kontakter

Ann Kristin Traaen

Ann Kristin Traaen

Pressekontakt Presse- og kommunikasjonsansvarlig +47 938 19 216
Amanda Kelly

Amanda Kelly

Pressekontakt Pickles PR Internasjonal presse - MOMENTUM 12 +34 685 875 996

Relatert innhold

Galleri F 15 og MOMENTUM

Galleri F 15 ble etablert i 1966 og er et av Norges eldste og mest prestisjetunge visningssteder for norsk og nordisk samtidskunst og kunsthåndverk. Galleriets egenart ligger i den unike kombinasjonen av kunsten og stedets arkitektur i en lystgård fra 1800-tallet og beliggenhet i et historisk herregårdslandskap på Jeløy i Moss.

Galleri F 15 samarbeider med norske og internasjonale kunstnere og kulturaktører, og arbeider for å nå et mangfoldig publikum.

Momentumbiennalen ble vist for første gang i 1998 og er i dag en av de eldste og blant de viktigste arenaene for samtidskunst i Norden. Momentum er Galleri F 15s største internasjonale satsning og vises annethvert år.

Utstillingsserien Tendenser har formidlet nordisk kunsthåndverk på Galleri F 15 siden 1971. Siden 2016 har utstillingen blitt vist annethvert år og gitt muligheten for grundige undersøkelser av sentrale utviklinger innen kunsthåndverket.

Galleri F 15 og MOMENTUM
Albyalléen 60
1519 Moss
Norge