Gå videre til innhold
Kjell Varvin, 20201104, 2020. Blyant og akryl på på papir, 70x100 cm.
Kjell Varvin, 20201104, 2020. Blyant og akryl på på papir, 70x100 cm.

Pressemelding -

Kjell Varvin åpner utstilling på Galleri F 15

Utstillingen Intermediary Stages of a Never-Ending Process av Kjell Varvin åpner på Galleri F 15 lørdag 6. mars. Kurator for utstillingen er Monica Holmen.

Gjennom en årrekke har Kjell Varvin gjort seg bemerket med arbeider i et abstrakt, konstruktivistisk uttrykk der det umiddelbare og tilfeldige står sentralt. Intuisjon styrer prosessen, som en motsats til det kalkulerte. Kaos er idealet, og nærliggende kollaps peker mot et annet vesentlig aspekt: forgjengelighet og foranderlighet.

Uavhengig av uttrykk, gjenspeiler samtlige komposisjoner en åpen tilnærming til hvor prosessen bringer arbeidet. Samtidig står hver linje, hver form, hvert stålstykke og objekt i et energisk forhold til hverandre, som i et orkester med en egen funksjon i helheten. Referanser til musikk er underliggende i Varvins arbeider, og samtlige verk preges av musikalitet og rytme.

På Galleri F 15 vil kuraterte arbeider danne rammen for nye, stedsspesifikke arbeider – drevet av den samme intuitive tilnærmingen.

SATSNING PÅ DIGITAL FORMIDLING
Den usikre koronasituasjonen tatt i betraktning satser Galleri F 15 på en digital formidlingsstrategi med mulighet for utvidelse i det fysiske gallerirommet, når dette er mulig. I første omgang produseres tre digitale formidlingsprosjekter med utgangspunkt i utstillingen.

Den digitale formidlingen gir publikum et innblikk i Varvins univers og prosjektene belyser Varvins kunst og inspirasjon på ulike måter. Vi får blant annet møte kunstneren og kuratoren i gallerirommet og følge Varvins kunstneriske prosess i det utstillingen blir til. I det tredje prosjektet inviterer Blikkåpnerne ved Galleri F 15 til et eget digitalt sideprogram rettet mot andre ugdom.

OM KUNSTNEREN
Kjell Varvin (f. 1939 i Bærum) har hatt en rekke utstillinger i inn- og utland, deriblant ved Kunstnerforbundet, LYNX, Kunsthall Oslo, Nordnorsk Kunstmuseum, Momentum, Tegnebiennalen, Akershus Kunstsenter, Kunstnernes Hus, Tegnerforbundet. Varvin er representert i en rekke kunstsamlinger, og blant annet innkjøpt av Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

OM KURATOREN
Monica Holmen (f. 1982) er kurator og koordinator ved Nitja senter for samtidskunst (tidl. Akershus Kunstsenter) som åpner i nytt bygg i januar 2021. Holmen frilanser også som kurator, redaktør og skribent, og er del av KUNSTforums redaksjon. Hun har master i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo.

PRESSEVISNING
Individuell pressevisning tilgjengelig fom. torsdag 4. mars 2021.
Ta kontakt med so@gallerif15.no for påmelding.

Related links

Kategorier


Galleri F 15 (etablert 1966) og Momentumbiennalen (etablert 1998) er to av Norges mest prestisjetunge visningssteder for norsk og nordisk samtidskunst.

GALLERI F 15
kontakt@gallerif15.no


tlf: 69 27 10 33

POSTADRESSE
Galleri F 15
Postboks 1033 Jeløy, N-1510
Moss

GALLERI F 15
Albyalléen 60, 1519 Moss

Kontakter

Ann Kristin Traaen

Ann Kristin Traaen

Pressekontakt Presse- og kommunikasjonsansvarlig +47 938 19 216
Amanda Kelly

Amanda Kelly

Pressekontakt Pickles PR Internasjonal presse - MOMENTUM 12 +34 685 875 996

Relatert innhold

Galleri F 15 og MOMENTUM

Galleri F 15 ble etablert i 1966 og er et av Norges eldste og mest prestisjetunge visningssteder for norsk og nordisk samtidskunst og kunsthåndverk. Galleriets egenart ligger i den unike kombinasjonen av kunsten og stedets arkitektur i en lystgård fra 1800-tallet og beliggenhet i et historisk herregårdslandskap på Jeløy i Moss.

Galleri F 15 samarbeider med norske og internasjonale kunstnere og kulturaktører, og arbeider for å nå et mangfoldig publikum.

Momentumbiennalen ble vist for første gang i 1998 og er i dag en av de eldste og blant de viktigste arenaene for samtidskunst i Norden. Momentum er Galleri F 15s største internasjonale satsning og vises annethvert år.

Utstillingsserien Tendenser har formidlet nordisk kunsthåndverk på Galleri F 15 siden 1971. Siden 2016 har utstillingen blitt vist annethvert år og gitt muligheten for grundige undersøkelser av sentrale utviklinger innen kunsthåndverket.

Galleri F 15 og MOMENTUM
Albyalléen 60
1519 Moss
Norge