Gå videre til innhold
Unn Fahlstrøm (2021)
Unn Fahlstrøm (2021)

Pressemelding -

Unn Fahlstrøm viser kunst i offentlig rom i Moss

Serien Vintersolverv returnerer til spuntveggen i Værlegata ved Moss stasjon når Unn Fahlstrøm fyller de tre 50 meter lange panelene. Fahlstrøm har tatt utgangspunkt i sitt arbeid med tekstil, men jobber denne gangen med lys og farger, i motsetning til sitt vanlige mørke sort-hvite i tråd. Utstillingsseriens mål er å lyse opp hverdagen i den mørkeste tiden på året.

Velkommen til åpning av utstillingen førstkommende tirsdag 14. desember kl. 08.00. Kunstner Unn Fahlstrøm vil være til stede sammen med direktør Dag Aak Sveinar fra Galleri F 15 og Nina Kjønigsen, kommunikasjonsansvarlig Bane NOR - Sandbukta-Moss-Såstad.

Utstillingen består av avfotograferinger trådbaserte tekstilarbeider, som viser rette hvite parallelle tråder som er sydd inn i et oppspent sort lerret. Strukturen som oppstår, skaper vibrerende flater som imiterer den hvite støyen i et analogt videobilde. Denne vibrasjonen forsterkes i utsmykningen, og skaper et brus når det opprinnelige motivet fragmenteres og fargekombinasjoner erstatter de sort-hvite linjekomposisjonene.

Prosjektet gjennomføres i samarbeid med Bane NOR. Tidligere har kunstnerne Pauline Fondevila, Jakob Oredsson og Charlotte Thiis-Evensen vist kunst på spuntveggen i Værlegata.

Om kunstneren
Unn Fahlstrøm er utdannet ved Statens kunstakademi, og har 20 år bak seg som aktiv billedkunstner. Hun har mottatt en rekke priser og utmerkelser for sitt arbeid, og er representert i flere store offentlige og private samlinger. Hun flyttet nylig tilbake til Moss og er for tiden aktuell med en serie utstillinger på House of Foundation.

Related links

Kategorier


Galleri F 15 (etablert 1966) og Momentumbiennalen (etablert 1998) er to av Norges mest prestisjetunge visningssteder for norsk og nordisk samtidskunst.

GALLERI F 15
kontakt@gallerif15.no
| tlf: 69 27 10 33

POSTADRESSE
Galleri F 15
Postboks 1033 Jeløy, N-1510
Moss

Pressekontakt

Simen Østad

Simen Østad

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Pressekontakt +47 994 06 066

Relatert innhold

Galleri F 15 og MOMENTUM

Galleri F 15 ble etablert i 1966 og er et av Norges eldste og mest prestisjetunge visningssteder for norsk og nordisk samtidskunst og kunsthåndverk. Galleriets egenart ligger i den unike kombinasjonen av kunsten og stedets arkitektur i en lystgård fra 1800-tallet og beliggenhet i et historisk herregårdslandskap.

Galleriets kunstprofil er eksperimenterende og utforskende og inkluderer undersøkelser av samfunnsrelevante temaer. Gjennom samarbeid med lokale og internasjonale aktører i kunst- og kulturfeltet arbeides det målrettet for aktualitet og engasjement hos et bredt publikum. Galleri F 15 gir ut publikasjoner og arrangerer møter med kunstnere og familieaktiviteter i tilknytning til utstillingene.

Momentumbiennalen ble vist for første gang i 1998 og er i dag en av de eldste og blant de viktigste arenaene for samtidskunst i Norden. Momentum er Galleri F 15s største internasjonale satsning og vises annethvert år. I 2023 kommer Momentum i tre deler, og vil ta i bruk Galleri F 15 og det omkringliggende naturlandskapet som hovedarena.

Galleri F 15 og MOMENTUM
Albyalléen 60
1519 Moss
Norge