Gå videre til innhold
Temperature Tuning i samspill med solnedgang over Jeløya
Temperature Tuning i samspill med solnedgang over Jeløya

Pressemelding -

Galleri F 15 tilbyr kunstnerisk lysglimt i koronakarantenen

Galleri F 15 presenterer i samarbeid med Bane NOR Jakob Oredssons Temperature Tuning (for Moss) i Værlegata ved Moss stasjon. Verket kan oppleves hver dag ut måneden mellom solnedgang og klokken 22.

«Kunst i offentlig rom kan være med på å lyse opp hverdagen og kurere noe av brakkesyken som mange begynner å føle på i disse dager. Galleri F 15 følger nøye med på retningslinjer fra nasjonale helsemyndigheter og oppfordrer ingen til å samles for å se verket, men om man ønsker seg en tur er det tilgjengelig både til fots og fra bil», sier direktør for Galleri F 15, Dag Aak Sveinar.

Fargetemperaturer på spuntveggen
Temperature Tuning (for Moss) et nytt lysverk utviklet av Jakob Oredsson. Verket består av tre kontinuerlig skiftende horisontale lysfelt. Hvert lysfelt har en gradient av fargetemperaturer, fra glødende varm rød, til skarp hvit, til en dyp kald blå. Feltene transformeres sakte gjennom varierende lysstyrke og rytme. I forhold til omgivelsene fungerer verket som et termometer på det allerede eksisterende spektret av fargetemperaturer i jernbane- og havneområdet, så vel som himmelen. Verket eksisterer i symbiose og solidaritet med omgivelsene. Temperature Tuning (for Moss) måler og blir målt, føler og blir følt.

Kategorier


GALLERI F 15
kontakt@gallerif15.no
tlf: 69 27 10 33

POSTADRESSE
Galleri F 15
Postboks 1033 Jeløy, N-1510
Moss

GALLERI F 15
Albyalléen 60, 1519 Moss

Kontakter

Ann Kristin Traaen

Ann Kristin Traaen

Pressekontakt Presse- og kommunikasjonsansvarlig +47 938 19 216
Amanda Kelly

Amanda Kelly

Pressekontakt Pickles PR Internasjonal presse - MOMENTUM 12 +34 685 875 996

Relatert innhold

Galleri F 15 og MOMENTUM

Galleri F 15 ble etablert i 1966 og er et av Norges eldste og mest prestisjetunge visningssteder for norsk og nordisk samtidskunst og kunsthåndverk. Galleriets egenart ligger i den unike kombinasjonen av kunsten og stedets arkitektur i en lystgård fra 1800-tallet og beliggenhet i et historisk herregårdslandskap på Jeløy i Moss.

Galleri F 15 samarbeider med norske og internasjonale kunstnere og kulturaktører, og arbeider for å nå et mangfoldig publikum.

Momentumbiennalen ble vist for første gang i 1998 og er i dag en av de eldste og blant de viktigste arenaene for samtidskunst i Norden. Momentum er Galleri F 15s største internasjonale satsning og vises annethvert år.

Utstillingsserien Tendenser har formidlet nordisk kunsthåndverk på Galleri F 15 siden 1971. Siden 2016 har utstillingen blitt vist annethvert år og gitt muligheten for grundige undersøkelser av sentrale utviklinger innen kunsthåndverket.

Galleri F 15 og MOMENTUM
Albyalléen 60
1519 Moss
Norge