Følg Galleri F15

Galleri F 15 tilbyr kunstnerisk lysglimt i koronakarantenen

Pressemelding   •   mar 19, 2020 12:41 CET

Temperature Tuning i samspill med solnedgang over Jeløya

Galleri F 15 presenterer i samarbeid med Bane NOR Jakob Oredssons Temperature Tuning (for Moss) i Værlegata ved Moss stasjon. Verket kan oppleves hver dag ut måneden mellom solnedgang og klokken 22.

«Kunst i offentlig rom kan være med på å lyse opp hverdagen og kurere noe av brakkesyken som mange begynner å føle på i disse dager. Galleri F 15 følger nøye med på retningslinjer fra nasjonale helsemyndigheter og oppfordrer ingen til å samles for å se verket, men om man ønsker seg en tur er det tilgjengelig både til fots og fra bil», sier direktør for Galleri F 15, Dag Aak Sveinar.

Fargetemperaturer på spuntveggen
Temperature Tuning (for Moss) et nytt lysverk utviklet av Jakob Oredsson. Verket består av tre kontinuerlig skiftende horisontale lysfelt. Hvert lysfelt har en gradient av fargetemperaturer, fra glødende varm rød, til skarp hvit, til en dyp kald blå. Feltene transformeres sakte gjennom varierende lysstyrke og rytme. I forhold til omgivelsene fungerer verket som et termometer på det allerede eksisterende spektret av fargetemperaturer i jernbane- og havneområdet, så vel som himmelen. Verket eksisterer i symbiose og solidaritet med omgivelsene. Temperature Tuning (for Moss) måler og blir målt, føler og blir følt.

GALLERI F 15
kontakt@gallerif15.no
tlf: 69 27 10 33

POSTADRESSE
Galleri F 15
Postboks 1033 Jeløy, N-1510
Moss

GALLERI F 15
Albyalléen 60, 1519 Moss