Gå videre til innhold
Søndre Jeløy landskapsvernområde blir ny hovedarena for Momentumbiennalen. Foto: Eivind Lauritzen / Momentum
Søndre Jeløy landskapsvernområde blir ny hovedarena for Momentumbiennalen. Foto: Eivind Lauritzen / Momentum

Pressemelding -

Velkommen til pressevisning av MOMENTUM 11 - HOUSE OF COMMONS

Det er en stor glede å ønske velkommen til pressevisning av MOMENTUM 11 - HOUSE OF COMMON torsdag 10. juni kl. 11 på Alby Gård. Den 11. utgaven av MOMENTUM er kuratert av Théo-Mario Coppola. Håkon Lillegraven er tilknyttet kurator. Arenaene åpner dørene for publikum lørdag 12. juni og lanseres digitalt samme dag kl. 14.

Théo-Mario Coppolas utgangspunkt for HOUSE OF COMMONS er at vi trenger et paradigmeskifte, for å endre hvordan historiske og nåværende former for kapitalisme, kolonialisme, rasisme, patriarkalisme og kjønnsnormativitet påvirker livet vårt. Frigjøring, robusthet, oppreisning, dannelse og alternative narrativer er noen av de temaene som årets 27 utøvere og utøverkollektiver bringer til MOMENTUM 11.

UTØVERE
Apparatus 22, Pia Arke, Federico Barbon, Augusto de Campos, Nina Canell, Chto Delat, Cian Dayrit, Goutam Ghosh, Camilo Godoy, Renée Green, Núria Güell, Siri Hermansen, Délio Jasse, Kollektivnye Deystviya, Daisuke Kosugi, Maria Nordman, Maria Noujaim, Uriel Orlow, Frida Orupabo, Charlemagne Palestine, Paul B. Preciado, Karol Radziszewski, Hannah Ryggen, S-AR, Marinella Senatore, Paul Mpagi Sepuya og Trinh T. Minh-ha.

VISNINGSSTEDER
På Jeløy: Galleri F 15, Søndre Jeløy landskapsvernområde, Trappepaviljongen, Plattformpaviljongen og Sylinderpaviljongen.
I Moss sentrum: Moss Kunstgalleri og Musikkpaviljongen.
Performanceprogrammet som gjennomføres i løpet av MOMENTUM 11 vil også foregå på andre arenaer.

PRESSEPROGRAM, 10. JUNI
10.45 - Akkreditering i F 15 verksted
11.00 - Pressekonferanse: deltakere
11.30 - Pressevisning: Galleri F 15 
12.30 - Lunsj i Alby Kafé
13.00 - Pressevisning: Søndre Jeløy landskapsvernområde og paviljongene
14.00 - Avreise til Moss sentrum
14.30 - Pressevisning: Moss kunstforening og musikkpaviljongen

PÅMELDING
Send e-post med navn på deltaker(e), representasjon og eventuelle matallergier/-preferanser til so@gallerif15.no. Gi gjerne beskjed om du ønsker arrangert transport fra Moss til Alby og tilbake.

KORONATILTAK
I tråd med gjeldende nasjonale og lokale koronatiltak kreves påmelding til pressevisningen. Momentum tilrettelegger med tanke på antall deltakere, og skulle det bli nødvendig gjennomføres ekstra pressevisning fredag 11. juni med samme program.
Les deg gjerne opp på gjeldende koronatiltak i Moss kommune.

Kategorier


Galleri F 15 (etablert 1966) og Momentumbiennalen (etablert 1998) er to av Norges mest prestisjetunge visningssteder for norsk og nordisk samtidskunst.

GALLERI F 15
contact@momentum.no tlf: 69 27 10 33

POSTADRESSE
Galleri F 15 og MOMENTUM
Postboks 1033 Jeløy, N-1510
Moss

Kontakter

Amanda Kelly

Amanda Kelly

Pressekontakt Pickles PR Internasjonal presse - MOMENTUM 12 +34 685 875 996

Relatert innhold

Galleri F 15 og MOMENTUM

Galleri F 15 ble etablert i 1966 og er et av Norges eldste og mest prestisjetunge visningssteder for norsk og nordisk samtidskunst og kunsthåndverk. Galleriets egenart ligger i den unike kombinasjonen av kunsten og stedets arkitektur i en lystgård fra 1800-tallet og beliggenhet i et historisk herregårdslandskap på Jeløy i Moss.

Galleri F 15 samarbeider med norske og internasjonale kunstnere og kulturaktører, og arbeider for å nå et mangfoldig publikum.

Momentumbiennalen ble vist for første gang i 1998 og er i dag en av de eldste og blant de viktigste arenaene for samtidskunst i Norden. Momentum er Galleri F 15s største internasjonale satsning og vises annethvert år.

Utstillingsserien Tendenser har formidlet nordisk kunsthåndverk på Galleri F 15 siden 1971. Siden 2016 har utstillingen blitt vist annethvert år og gitt muligheten for grundige undersøkelser av sentrale utviklinger innen kunsthåndverket.

Galleri F 15 og MOMENTUM
Albyalléen 60
1519 Moss
Norge