Gå videre til innhold
Abundance, den 45. Tendenser biennale for Nordisk Kunsthåndverk

Pressemelding -

Abundance, den 45. Tendenser biennale for Nordisk Kunsthåndverk

Individuelle pressevisninger
Avtale gjøres ved e-post til dag@gallerif15.no

Galleri F 15, Jeløya, Moss


Galleri F 15 presenterer i samarbeid med Ki Nurmenniemi, Helsinki-basert kunstkurator, kunstskribent og doktorgradsforsker i tverrfaglige bærekrafts vitenskap, utstillingen Abundance.


Den 45. Tendenser-biennalen tar for seg overflod, «abundance» på engelsk, en måte å se verden på som verner om mangfoldet av livsformer, relasjoner og historier. Overflod er både et konseptuelt rammeverk for å fremme endringer i kulturen og en estetisk innfallsvinkel som feirer kompleksitet og tar opp i seg alle regnbuens farger. Den bredere kulturelle konteksten for utstillingen er behovet for nye verdier i klimakrisens og de økologiske sammenbruddenes tidsalder. Virkelig bærekraft kan ikke oppnås bare med bevaring og vern, det krever også at vi endrer adferd og skaper nye tradisjoner tilpasset en ny tid.

Svart sirkel/ Black Circle, 2021-22.  HANNE FRIIS.
HANNE FRIIS Svart sirkel/ Black Circle, Vinyl, håndsøm, stålrør/ Vinyl, hand stitch, steel pipe2021-22. Photo by Øystein Thorvaldsen

Overflod består av nye verker av 14 kunstnere som bor og arbeider i Norden og Sápmi-regionen. Med sine ulike konseptuelle utgangspunkter og et bredt spekter av materialer og teknikker viser de frem usynlige naturfenomener og skjøre gjensidige avhengighetsforhold som sammen danner flettverkene av liv på planeten. Mange av de kunstneriske innfallsvinklene strekker seg utover vestlige estetiske konvensjoner og vitensformer.

Sasha Huber, Mami Wata, metal staples on wood, 2022. Photo by Katja Hagelstam.

Kunstnere som deltar i utstillingen, er:

Lene Baadsvig Ørmen (Norge) Ask Bjørlo (Norge) Ellen Grieg (Norge) Hanne Friis (Norge) Sasha Huber (Finland) Kristin Larsson (Sveria) Kim Laybourn (Norge/Danmark) Germain Ngoma (Norge)Outi Pieski, Biret & Gáddjá Haarla Pieski (Sápmi) Pearla Pigao (Norge) Elsa Salonen (Tyskland/Finland) Anna Ting Möller (Kina/Sveria) Anna Rún Tryggvadóttir (Iceland) Man Yau (Finland)


Tendenser

I nesten 50 år har Tendenser vært en av de ledende utstillingene for kunsthåndverk i Norden. Utstillingen som nå vises annethvert år, ble først presentert som en årlig utstilling i 1971 på Galleri F 15 i Moss. Siden den gang har utstillingen utviklet seg fra å først og fremst vise norsk kunsthåndverk til å vise nordiske og internasjonale tendenser på kunsthåndverksfeltet.

Abundance, den 45. Tendenser biennale for Nordisk Kunsthåndverk og det tilstøtende symposium, begge med tittelen Overflod (Abundance), arrangeres i samarbeid med Norsk Håndverk og Finsk-Norsk Kulturinstitutt (FINNO). Abundance symposium er støttet av Nordisk Kulturfond og Norske Kunsthåndverkere, NK.

Emner

Kategorier

Regions


Galleri F 15 (etablert 1966) og Momentumbiennalen (etablert 1998) er to av Norges mest prestisjetunge visningssteder for norsk og nordisk samtidskunst.

GALLERI F 15
kontakt@gallerif15.no
| tlf: 69 27 10 33

POSTADRESSE
Galleri F 15
Postboks 1033 Jeløy, N-1510
Moss

Kontakter

Ann Kristin Traaen

Ann Kristin Traaen

Pressekontakt Presse- og kommunikasjonsansvarlig +47 938 19 216
Amanda Kelly

Amanda Kelly

Pressekontakt Pickles PR Internasjonal presse - MOMENTUM 12 +34 685 875 996

Relaterte events

Galleri F 15 og MOMENTUM

Galleri F 15 ble etablert i 1966 og er et av Norges eldste og mest prestisjetunge visningssteder for norsk og nordisk samtidskunst og kunsthåndverk. Galleriets egenart ligger i den unike kombinasjonen av kunsten og stedets arkitektur i en lystgård fra 1800-tallet og beliggenhet i et historisk herregårdslandskap på Jeløy i Moss.

Galleri F 15 samarbeider med norske og internasjonale kunstnere og kulturaktører, og arbeider for å nå et mangfoldig publikum.

Momentumbiennalen ble vist for første gang i 1998 og er i dag en av de eldste og blant de viktigste arenaene for samtidskunst i Norden. Momentum er Galleri F 15s største internasjonale satsning og vises annethvert år.

Utstillingsserien Tendenser har formidlet nordisk kunsthåndverk på Galleri F 15 siden 1971. Siden 2016 har utstillingen blitt vist annethvert år og gitt muligheten for grundige undersøkelser av sentrale utviklinger innen kunsthåndverket.

Galleri F 15 og MOMENTUM
Albyalléen 60
1519 Moss
Norge