Gå videre til innhold
Elever fra Reier skole på omvisning i utstillingen 45. Tendenser, Abundance. Foto: Ingeborg Øien Thorsland, Galleri F 15.
Elever fra Reier skole på omvisning i utstillingen 45. Tendenser, Abundance. Foto: Ingeborg Øien Thorsland, Galleri F 15.

Pressemelding -

Videreføring av støtte til barn og unges deltakelse i kunst og formidling

Galleri F 15 er stolte av å meddele at to av våre formidlingsprosjekter anerkjennes med nye tildelinger fra Sparebankstiftelsen DNB på over 2,5 millioner.

Kunst i Nærmiljøet har fått toårig støtte. I dette kunstprosjektet samarbeider Galleri F 15 med 5. trinn på Reier skole om et tverrfaglig fordypningsprosjekt knyttet til utstillingene på galleriet. Målet er å utvikle et tett bånd mellom skolen og galleriet gjennom å tilrettelegge for møter og workshops med kunstnere i F 15 verksted.

- Det er en stor glede for oss å kunne fortsette det gode samarbeidet med Reier skole! Gjennom dette prosjektet får elevene en unik mulighet til å jobbe tverrfaglig med temaer sammen med kunstnere over tid. Vi ser ringvirkninger av tidligere års prosjekter der elever fra Reier skole har et eierskap til galleriet og Alby, forteller Frida Marie Edlund,formidlingskurator ved Galleri F 15, som leder prosjektet.

I tillegg tildeles støtte til videreføring av Blikkåpner-programmet i tre nye år, et program for kunstformidling av unge for unge mellom 16 og 19 år. Støtten er utvidet med en 40% koordinatorstilling for å kunne satse på program for Blikkåpner alumni, med målgruppe 19-27 år.

Marthe Næstby er prosjektkoordinator for Blikkåpner:

- Vi er stolte over Blikkåpnerprogrammet som har etablert seg som et sosialt og kreativt tilbud for ungdom i Moss! Det er stas at vi får fortsette å tilby verdens beste deltidsjobb, hvor åtte ungdommer får jobbe med formidling av samtidskunst ut fra egne interesser. Dette hjelper oss å senke terskelen slik at unge får gleden av å delta på et målrettet tilbud og aktiviteter i Galleri F 15.

Sparebankstiftelsen DNB støtter tiltak innen kunst, kultur, friluftsliv, idrett, naturkunnskap, nærmiljøaktiviteter og kulturarv.

- Vi er utrolig stolte av å kunne bidra til kunst og kultur i Moss. Å inkludere barn og unge i kunst og formidling vil gi store positive ringvirkninger for byen vår. Å skape rom for kreativitet og fellesskap er noe som vi ikke kan undervurdere, sier banksjef i DNB Østfold Nord, Anita Bratli Aasnes.

_______

KONTAKTINFORMASJON

Frida Marie Edlund
, formidlingskurator Galleri F 15: fridaedlund@gallerif15.no, +47 457 79 1 54.
Marthe Næstby, prosjektkoordinator Galleri F 15: marthe@gallerif15.no, +47 915 80 439
Anita Bratli Aasnes, banksjef DNB Østfold Nord: anita.aasnes@dnb.no, +47 480 14 189.
Ann Kristin Traaen, presse- og kommunikasjonsansvarlig Galleri F 15: akt@gallerif15.no, +47 938 19 216

Related links

Kategorier


Galleri F 15 ble etablert 1966 og er et av Norges eldste og mest prestisjetunge visningssteder for norsk og nordisk samtidskunst. Galleri F 15 er hovedarena for MOMENTUM – Nordisk biennale for samtidskunst (et. 1998) og utstillingsserien for nordisk kunsthåndverk, Tendenser (et. 1971).

GALLERI F 15
kontakt@gallerif15.no | tlf: 69 27 10 33

POSTADRESSE
Galleri F 15
Postboks 1033 Jeløy, N-1510
Moss

Kontakter

Ann Kristin Traaen

Ann Kristin Traaen

Pressekontakt Presse- og kommunikasjonsansvarlig +47 938 19 216

Galleri F 15 og MOMENTUM

Galleri F 15 ble etablert i 1966 og er et av Norges eldste og mest prestisjetunge visningssteder for norsk og nordisk samtidskunst og kunsthåndverk. Galleriets egenart ligger i den unike kombinasjonen av kunsten og stedets arkitektur i en lystgård fra 1800-tallet og beliggenhet i et historisk herregårdslandskap på Jeløy i Moss.

Galleri F 15 samarbeider med norske og internasjonale kunstnere og kulturaktører, og arbeider for å nå et mangfoldig publikum.

Momentumbiennalen ble vist for første gang i 1998 og er i dag en av de eldste og blant de viktigste arenaene for samtidskunst i Norden. Momentum er Galleri F 15s største internasjonale satsning og vises annethvert år.

Utstillingsserien Tendenser har formidlet nordisk kunsthåndverk på Galleri F 15 siden 1971. Siden 2016 har utstillingen blitt vist annethvert år og gitt muligheten for grundige undersøkelser av sentrale utviklinger innen kunsthåndverket.

Galleri F 15 og MOMENTUM
Albyalléen 60
1519 Moss
Norge