Gå videre til innhold
Sarah Sekles - Animal Conference (2022).
Sarah Sekles - Animal Conference (2022).

Pressemelding -

KHiO-studenter og professorer åpner utstilling i uteområdet på Galleri F 15

Fire studenter og to professorer tilknyttet masterprogrammet Kunst og offentlig rom på KHiO åpner utstilling i uteområdet ved Galleri F 15.

Fra høsten 2021, har masterprogrammet Kunst og offentlig rom på KHiO hatt Jeløya og området i og rundt Galleri F 15 som forskningsområde. Resultat er blitt en omfattende utstilling med tittelen HABITAT som viser 6 monumentale kunstprosjekter, hvorav 5 er installert utendørs. Utstillingen er kompleks i sin helhet, og kontekstualiserer på overraskende vis hva liv er, og hvordan liv transformerer omgivelsene både i et lokalt, historisk og internasjonalt perspektiv. Mellom det som har vært og det som skal bli, står begreper som overlevelsesstrategier, smertelindring, kommunikasjon og omsorg sentralt i verkene. Kunsten speiler også perspektiver om samspillet mellom historier om mennesker og naturen som har funnet sted på området. Underliggende toner i prosjektene er politiske og dreier rundt demokrati, bevaring, respekt og sameksistens. På utstillingen vil man kunne oppleve en dyrekonferanse, landakupunktur, rosa skyer, et helende teppe, et flaggmanifest og en fødeklinikk for sommerfugler.

KUNSTNERE
Amina Baker Shubar, Jad El Khoury, Sarah Sekles, Sarah S.,
Merete Røstad og Siri Hermansen.
Les mer om kunstnere og kunstverk her.

UTSTILLINGSÅPNING
HABITAT åpner i uterommet på Galleri F 15 28. mai kl. 12. 
Samme dag åpner Katie Patersons utstilling Eviggrønn
Utstillingen står til 5. oktober.

Hjertelig velkommen!

Related links

Kategorier


Galleri F 15 (etablert 1966) og Momentumbiennalen (etablert 1998) er to av Norges mest prestisjetunge visningssteder for norsk og nordisk samtidskunst.

GALLERI F 15
kontakt@gallerif15.no
| tlf: 69 27 10 33

POSTADRESSE
Galleri F 15
Postboks 1033 Jeløy, N-1510
Moss

Kontakter

Ann Kristin Traaen

Ann Kristin Traaen

Pressekontakt Presse- og kommunikasjonsansvarlig +47 938 19 216
Amanda Kelly

Amanda Kelly

Pressekontakt Pickles PR Internasjonal presse - MOMENTUM 12 +34 685 875 996
Adriana J. Calderon

Adriana J. Calderon

Pressekontakt Communications Advisor +1 510 717 4398 LinkedIn

Relatert innhold

Galleri F 15 og MOMENTUM

Galleri F 15 ble etablert i 1966 og er et av Norges eldste og mest prestisjetunge visningssteder for norsk og nordisk samtidskunst og kunsthåndverk. Galleriets egenart ligger i den unike kombinasjonen av kunsten og stedets arkitektur i en lystgård fra 1800-tallet og beliggenhet i et historisk herregårdslandskap.

Galleriets kunstprofil er eksperimenterende og utforskende og inkluderer undersøkelser av samfunnsrelevante temaer. Gjennom samarbeid med lokale og internasjonale aktører i kunst- og kulturfeltet arbeides det målrettet for aktualitet og engasjement hos et bredt publikum. Galleri F 15 gir ut publikasjoner og arrangerer møter med kunstnere og familieaktiviteter i tilknytning til utstillingene.

Momentumbiennalen ble vist for første gang i 1998 og er i dag en av de eldste og blant de viktigste arenaene for samtidskunst i Norden. Momentum er Galleri F 15s største internasjonale satsning og vises annethvert år. I 2023 kommer Momentum i tre deler, og vil ta i bruk Galleri F 15 og det omkringliggende naturlandskapet som hovedarena.

Galleri F 15 og MOMENTUM
Albyalléen 60
1519 Moss
Norge