Gå videre til innhold
Julian Opie. Walking in Knokke 6. (2021).
Julian Opie. Walking in Knokke 6. (2021).

Pressemelding -

Julian Opie åpner utstillingen JO.VR/GF15@Moss på Galleri F 15

Den internasjonalt anerkjente kunstneren Julian Opie viser nyproduserte verk i sin separatutstilling JO.VR/GF15@Moss i Galleri F 15, 21. oktober – 6. mars.

Pressevisning fredag 20. oktober.

I utstillingen JO.VR/GF15@Moss får publikum muligheten til å oppleve arbeidet til den britiske kunstneren Julian Opie i gallerirommene og utendørs på Alby, i både virkelige og virtuelle rom. En flokk av LED-kråker hakker rundt i Albyskogen, galleriet er befolket av Opies fargerike fotgjengere, og en VR-installasjon lar besøkende tre inn i et alternativt gallerirom med animerte installasjoner.

Gjennom å alltid utforske forskjellige teknikker, både nyskapende og eldgamle, leker Opie med måter å se på ved å omtolke hverdagslivets vokabular; hans reduktive stil fremkaller både en visuell og romlig opplevelse av verden rundt oss.

Ved å hente inspirasjon fra klassiske portretter, egyptiske hieroglyfer og japanske tresnitt, så vel som offentlige skilt, informasjonstavler og trafikkskilt, kobler Opie det rene visuelle språket i det moderne livet sammen med det grunnleggende i kunsthistorien.

Utstillingen er kuratert av Dag Aak Sveinar, avtroppende direktør for Galleri F 15 og Momentum.

OM KUNSTNEREN
Julian Opie ble født i 1958 i London og studerte ved Goldsmiths College i London fra 1979-83, blant annet under Michael Craig-Martin. Han bor og jobber i London. Opies karakteristiske formspråk er umiddelbart gjenkjennbart, og viser kunstnerens interesse for ideen om representasjon og på hvilke måter bilder oppfattes og forstås på. Internasjonalt er Opie anerkjent som en av de mest innflytelsesrike samtidskunstnerne i verden.

Opies verker finnes i en rekke offentlige samlinger, blant annet Tate, British Museum, Victoria & Albert museum, Arts Council England og National Portrait Gallery i Storbritannia, samt Stedelijk Museum (Netherlands), M + Museum (Hong Kong), Calouste Gulbenkian Foundation (Portugal) og MoMA (USA) internasjonalt. Han har stilt ut på flere store gallerier og kunstinstitusjoner i hele verden, deriblant Hayward Gallery (London), Berardo Museum (Lisboa), Mito Tower (Japan), Fosun Foundation (Shanghai), National Gallery of Victoria (Australia) og Institute of Contemporary Art (Boston, USA), i tillegg til Delhi Triennial, NGV Triennial, Sydney Biennial og Documenta.

www.julianopie.com

PRESSE
Pressevisning fredag 20. oktober kl. 13:00 i Galleri F 15.
Kunstneren Julian Opie og avtroppende direktør for Galleri F 15 og kurator for utstillingen, Dag Aak Sveinar, vil være tilstede på pressevisningen.

Påmelding til pressevisningen og intervjuforespørsler sendes til presse- og kommunikasjonsansvarlig Ann Kristin Traaen, akt@gallerif15.no.

ÅPNING
Den offisielle åpningen av JO.VR/GF15@Moss finner sted lørdag 21. oktober kl. 14:00 i Galleri F 15. Se programmet på gallerif15.no.

___

Markante kunstnerskap vises i Galleri F 15
Julian Opies utstilling er en del av Galleri F 15s utstillingsprogram som løfter frem et internasjonalt anerkjent kunstnerskap av unik karakter og høy kvalitet. Programmet startet som et Edvard Munch-prosjekt i 2013, med tre utstillinger og bøker om hans kunstnerskap og tid i Moss (1913-16). Andre kunstnere som har blitt vist er: Anish Kapoor (2018), Charlotte Wankel (2019) og Katie Paterson (2022).

Related links

Emner

Kategorier


Galleri F 15 (etablert 1966) og Momentumbiennalen (etablert 1998) er to av Norges mest prestisjetunge visningssteder for norsk og nordisk samtidskunst.

GALLERI F 15
kontakt@gallerif15.no
| tlf: 69 27 10 33

POSTADRESSE
Galleri F 15
Postboks 1033 Jeløy, N-1510
Moss

Kontakter

Ann Kristin Traaen

Ann Kristin Traaen

Pressekontakt Presse- og kommunikasjonsansvarlig +47 938 19 216

Galleri F 15 og MOMENTUM

Galleri F 15 ble etablert i 1966 og er et av Norges eldste og mest prestisjetunge visningssteder for norsk og nordisk samtidskunst og kunsthåndverk. Galleriets egenart ligger i den unike kombinasjonen av kunsten og stedets arkitektur i en lystgård fra 1800-tallet og beliggenhet i et historisk herregårdslandskap på Jeløy i Moss.

Galleri F 15 samarbeider med norske og internasjonale kunstnere og kulturaktører, og arbeider for å nå et mangfoldig publikum.

Momentumbiennalen ble vist for første gang i 1998 og er i dag en av de eldste og blant de viktigste arenaene for samtidskunst i Norden. Momentum er Galleri F 15s største internasjonale satsning og vises annethvert år.

Utstillingsserien Tendenser har formidlet nordisk kunsthåndverk på Galleri F 15 siden 1971. Siden 2016 har utstillingen blitt vist annethvert år og gitt muligheten for grundige undersøkelser av sentrale utviklinger innen kunsthåndverket.

Galleri F 15 og MOMENTUM

Albyalléen 60
1519 Moss
Norge