Gå videre til innhold
Lise Pennington blir ny direktør for Galleri F 15 og MOMENTUM. Foto: Emil Herold.
Lise Pennington blir ny direktør for Galleri F 15 og MOMENTUM. Foto: Emil Herold.

Pressemelding -

Galleri F 15 ansetter ny direktør

Galleri F 15 er glade for å annonsere Lise Pennington som ny direktør for Galleri F 15 og MOMENTUM. Hun tar over direktørjobben for Dag Aag Sveinar som takker for seg etter 16 år.

Kunsthistoriker og kurator Lise Pennington er tidligere sjefskurator og konstituert direktør ved ARoS Aarhus Kunstmuseum. Hun har lang erfaring innen strategi og utvikling, og har en sterk kuratorisk visjon.

Anne Hilde Neset, styreleder for Galleri F 15, er fornøyd med ansettelsen:

«Vi er veldig glade for å ønske Lise Pennington velkommen som ny direktør for Galleri F 15 og MOMENTUM. Hun er en spennende kandidat med lang erfaring innen utvikling og strategisk tenkning og har en solid internasjonal kuratorbakgrunn. Vi har ambisiøse planer for å utvikle Galleri F 15, og vi ser frem til å samarbeide med Lise i dette neste kapittelet av institusjonens historie.»

Etter 12 år ved et av Danmarks største kunstmuseer, har Lise Pennington et sterkt internasjonalt nettverk i samtidskunstverdenen. Hun var en sentral skikkelse i å lede ARoS gjennom en omfattende utvikling fra 2015 til 2020, samt utvidelsen av museet med et underjordisk gallerirom og en stor permanent James Turrell-installasjon. Hun har en lang historie med kuratorprosjekter, både gruppe- og soloutstillinger og har blant annet kuratert utstillinger med kunstnere som Shirin Neshat, Isaac Julien, Douglas Gordon, Do Ho Suh, Grayson Perry, Nathalie Djurberg & Hans Berg, Freeman & Lowe, James Rosenquist og Joana Vasconcelos.

Om utnevnelsen sier Lise Pennington:

«Jeg gleder meg veldig til å være med å videreutvikle Galleri F 15 og MOMENTUM-biennalen. MOMENTUM har lenge hatt status som den viktigste biennalen i Norden med stor faglig tyngde – og Galleri F 15 er en ekte perle. Jeg ser et stort potensiale i både MOMENTUM og Galleri F 15, herregården fra 1800-tallet som ligger i et historisk landskap på Jeløy i Moss.»

Galleri F 15 har stilt ut samtidskunst og kunsthåndverk i over 60 år og er i en spennende utviklingsfase med ambisiøse planer for fremtiden. MOMENTUM-biennalen ble etablert i 1998 og slått sammen med Galleri F 15 i 2006. Den tolvte utgaven av biennalen åpner 10. juni 2023.

«Sammen med styret og et sterkt medarbeiderteam ser jeg frem til å jobbe videre med det lokale miljøet og spisse den kunstneriske profilen enda mer. Ambisjonen er å jobbe med et kunstnerisk program som kan øke oppmerksomheten både nasjonalt og internasjonalt, sammen med interessante arrangementer og god og engasjerende formidling for både voksne, barn, unge og familier,» sier Lise Pennington.

Når hans 16-årige åremål går mot slutten, vil Galleri F 15 benytte anledningen til å takke avtroppende direktør Dag Aak Sveinar for hans langvarige engasjement for galleriet, MOMENTUM-biennalen og lokalsamfunnet.

Lise Pennington tiltrer stillingen 1. september 2023.

Pressekontakt:
Ann Kristin Traaen, Presse- og kommunikasjonsansvarlig, Galleri F 15, akt@gallerif15.no, tlf. +47 938 19 216.

Related links

Emner

Kategorier


Galleri F 15 (etablert 1966) og Momentumbiennalen (etablert 1998) er to av Norges mest prestisjetunge visningssteder for norsk og nordisk samtidskunst.

GALLERI F 15
kontakt@gallerif15.no
| tlf: 69 27 10 33

POSTADRESSE
Galleri F 15
Postboks 1033 Jeløy, N-1510
Moss

Kontakter

Ann Kristin Traaen

Ann Kristin Traaen

Pressekontakt Presse- og kommunikasjonsansvarlig +47 938 19 216
Amanda Kelly

Amanda Kelly

Pressekontakt Pickles PR Internasjonal presse - MOMENTUM 12 +34 685 875 996

Galleri F 15 og MOMENTUM

Galleri F 15 ble etablert i 1966 og er et av Norges eldste og mest prestisjetunge visningssteder for norsk og nordisk samtidskunst og kunsthåndverk. Galleriets egenart ligger i den unike kombinasjonen av kunsten og stedets arkitektur i en lystgård fra 1800-tallet og beliggenhet i et historisk herregårdslandskap på Jeløy i Moss.

Galleri F 15 samarbeider med norske og internasjonale kunstnere og kulturaktører, og arbeider for å nå et mangfoldig publikum.

Momentumbiennalen ble vist for første gang i 1998 og er i dag en av de eldste og blant de viktigste arenaene for samtidskunst i Norden. Momentum er Galleri F 15s største internasjonale satsning og vises annethvert år.

Utstillingsserien Tendenser har formidlet nordisk kunsthåndverk på Galleri F 15 siden 1971. Siden 2016 har utstillingen blitt vist annethvert år og gitt muligheten for grundige undersøkelser av sentrale utviklinger innen kunsthåndverket.

Galleri F 15 og MOMENTUM
Albyalléen 60
1519 Moss
Norge