Gå videre til innhold
Symbiotiske Fortellinger og Surfacing Solids. Finissage med to kunstnersamtaler.

Symbiotiske Fortellinger og Surfacing Solids. Finissage med to kunstnersamtaler.

Dato 22. januar 2023 13:00 – 16:00

Sted Galleri F 15 Pb. 1033 Jeløy N – 1510 Moss

Søndag 22. januar 2023 kl 13-16.00

Finissage med to kunstnersamtaler:

Jakob Oredsson & Ingri Fiksdal | Petrine Vinje & Malin Graesse

Utstillingene Symbiotic Stories av Jakob Oredsson og Surfacing Solids av Petrine Vinje har sin siste visningsdag og vi inviterer til to kunstnersamtaler i utstillingene.

Kunstner, arkitekt og scenograf Jakob Oredsson, i samtale med koreograf Ingri Fiksdal. Samtalen vil omhandle de ulike praksiser som utgjorde utviklingen og realiseringen av utstillingen, samt hvordan de forholder seg til fagfeltene scenografi og koreografi, og Objekt-Orientert Ontologi.

Billedkunstner Petrine Vinje samtaler med kunst- og arkitekturhistoriker Malin Graesse med utgangspunkt i utstillingens nye skulpturelle verk og installasjoner, der det kunstige komposittmateriale Solid Surface (ofte referert til som Corian®) figurerer. Materialet, formale valg og prosess- filosofiske spørsmål vil belyses, for å søke å forstå flere aspekter ved verkene i utstillingen og hvordan de kan leses i fremtidige situasjoner.

Samtalene vil foregå på norsk.

Kl 13.00 Jakob Oredsson samtaler med Ingri Fiksdal

Kl 13.45 Kaffe / lett bevertning

Kl 14.00 Petrine Vinje samtaler med Malin Graesse

Kl 15.00-16.00 Mulighet for samtale med kunstnerne i utstillingene

Ingri Fiksdal

Ingri Fiksdal jobber som koreograf med base i Oslo. Hun har en PhD fra Kunsthøgskolen i Oslo med prosjektet Affective Choreographies (2019) og er for tiden affiliert forsker på Universitetet i Oslo. Ingri har laget forestillinger siden 2006 og arbeidene har turnert utstrakt i inn- og utland. Et interesseområde er hvordan koreografi kan være et format for spekulativ fiksjon hvor man kan forestille seg verden på nye måter. Dette utforskes i flere ulike sammenhenger.

Malin Graesse

Malin Graesse er design-og kunsthistoriker og jobber som forsker ved The Greenhouse – Center for Environmental Humanities ved Universitetet i Stavanger. Hennes forskningsområder er moderne og samtidig kunst-og designhistorie, med et særlig fokus på forholdet mellom materiell kultur, miljøtematikk og økologi.

Graesse har doktorgrad i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo og disputerte høsten 2022 med avhandlingen «Structures in the Stream: Fishways as Design Interventions in Grey Ecologies,» der hun undersøkte hvordan fisketrapper kan forstås som brobyggere mellom natur og kultur. Graesse har kuratert og skrevet om tekstilkunst, skulptur og sosial design. Hennes seneste publikasjon er et samforfattet kapittel om sosial design i en antologi om nordisk designkultur publisert på Routledge i 2022. Hun har mottatt stipender fra Norske Kunsthåndverkere, Kulturrådet (sammen med Annike Flo og Hanna Bjørgaas), og UiO. Hun har holdt offentlige foredrag ved blant annet Kunsthøyskolen i Oslo, Kunstakademiet i Tromsø og Universitetet i Oslo. Graesse har vært medlem ved NoRS-EH forskerskole for miljøhumaniora og assosiert doktorgradskandidat ved Oslo School of Environmental Humanities. Hun er i dag styremedlem i venneforeningen til Blaker meieri ved Guttormsgaards arkiv og en del av UiS sin forskningsgruppe knyttet til EU prosjektet «EnviroCitizen».

Kategorier

Kontakter

Ann Kristin Traaen

Ann Kristin Traaen

Pressekontakt Presse- og kommunikasjonsansvarlig +47 938 19 216
Amanda Kelly

Amanda Kelly

Pressekontakt Pickles PR Internasjonal presse - MOMENTUM 12 +34 685 875 996

Galleri F 15 og MOMENTUM

Galleri F 15 ble etablert i 1966 og er et av Norges eldste og mest prestisjetunge visningssteder for norsk og nordisk samtidskunst og kunsthåndverk. Galleriets egenart ligger i den unike kombinasjonen av kunsten og stedets arkitektur i en lystgård fra 1800-tallet og beliggenhet i et historisk herregårdslandskap på Jeløy i Moss.

Galleri F 15 samarbeider med norske og internasjonale kunstnere og kulturaktører, og arbeider for å nå et mangfoldig publikum.

Momentumbiennalen ble vist for første gang i 1998 og er i dag en av de eldste og blant de viktigste arenaene for samtidskunst i Norden. Momentum er Galleri F 15s største internasjonale satsning og vises annethvert år.

Utstillingsserien Tendenser har formidlet nordisk kunsthåndverk på Galleri F 15 siden 1971. Siden 2016 har utstillingen blitt vist annethvert år og gitt muligheten for grundige undersøkelser av sentrale utviklinger innen kunsthåndverket.

Galleri F 15 og MOMENTUM
Albyalléen 60
1519 Moss
Norge